Hozzávalók: |
Elkészítés: |
30 dkg finomliszt, 2 dkg friss élesztő, kevés cukor, 1,5 dl tej, 1 dl tejföl, 15 dkg vaj, 25 dkg juhtúró, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 1 egész tojás, 1-2 teáskanál só, 1 mokkáskanál őrölt fehér bors |
Egy deci langyos tejben elmorzsoljuk az élesztőt, belekeverjük a cukrot, és felfuttatjuk. Közben a vajat szétmorzsoljuk a liszttel, és ha megkelt, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojást, a juhtúrót, a tejfölt, a sajt felét, a sót és a borsot, majd jól összegyúrva, lisztezett, mély tálba tesszük. A tetejét is belisztezzük, tiszta konyharuhával letakarjuk, és duplájára kelesztjük. Ezután ujjnyira kinyújtjuk, kétszer félbehajtjuk, 15 percig pihentetjük, és ezt még kétszer megismételjük. Az utolsó kelesztés után a tésztát lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsák tetejét megkenjük tejjel, rászórjuk a megmaradt reszelt sajtot, és közepesen forróra előmelegített sütőbe téve, kis lángon pirulósra sütjük. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes. |