recept: Sajtos juhtúrós pogácsa, Kifőzde
Sajtos juhtúrós pogácsa
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

30 dkg finomliszt,
2 dkg friss élesztő,
kevés cukor,
1,5 dl tej,
1 dl tejföl,
15 dkg vaj,
25 dkg juhtúró,
10 dkg reszelt füstölt sajt,
1 egész tojás,
1-2 teáskanál só,
1 mokkáskanál őrölt fehér bors


Egy deci langyos tejben elmorzsoljuk az élesztőt, belekeverjük a cukrot, és felfuttatjuk.
Közben a vajat szétmorzsoljuk a liszttel, és ha megkelt, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojást, a juhtúrót, a tejfölt, a sajt felét, a sót és a borsot, majd jól összegyúrva, lisztezett, mély tálba tesszük.
A tetejét is belisztezzük, tiszta konyharuhával letakarjuk, és duplájára kelesztjük. Ezután ujjnyira kinyújtjuk, kétszer félbehajtjuk, 15 percig pihentetjük, és ezt még kétszer megismételjük.
Az utolsó kelesztés után a tésztát lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsák tetejét megkenjük tejjel, rászórjuk a megmaradt reszelt sajtot, és közepesen forróra előmelegített sütőbe téve, kis lángon pirulósra sütjük.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.



Forrás: Internetes gyűjtés.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.08.18. Utoljára frissítve: 2008.08.18.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 20:37:46 - 1.1)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez